Thursday, January 12, 2012

Universal Studio Trip ~ Proposal

Conteng2 oleh Shariman... at 1:14 PM 0 kata kata hikmat
Alhamdulillah..

apa yang diplan kan akan menjadi kenyataan, ni lah wishlist 2012 pertama menjadi kenyataan..heheh..
Insya Allah..

hehehe..(duk senyum je dari tadi nih..) dah terbayang2 gambo singa kuo air kut mulut tu..

credit to gugel
Attraction lagi kena gugel lagi..1st and last pergi spore masa Ibu kecik2 baby gitu Tok ngan Tokku bawok g..
Bio la orang nak kabo Singapore je pun...nak kabo jakun ke, memang aku jakun sebab x penoh g..tu yang menggeletik nok g neh..

Trip kali ni Ibu akan pergi bersama2 Niman, Walid, Achu Nana, Wan Chu dan Along Saza (cousin Wan Chu)

Persiapan buking membuking dah siap buat..90% dah siap..:D (sengeh lagi weh)

Tiket KTMB - dah booking, tinggal nak bayar dan ambik je dah kat KL Sentral
Tiket USS - dah beli guna credit card Boss..(yeay buli boss..tq boss)
Hotel dah booking - tinggal nak pergi, duduk, tido, mandi dan bayar on d last day..

Setelah hampir 2 bln meng gugel pasal Singapore, arini Ibu dengan Wan Chu dah siap buat seme perkara buking2 tu..yeay!!


Itenarary:

Day 1 (31 January 2012)

Berlepas dari KL ke JB Sentral naik ketapi..
Senandung Sutera jam 11.30 malam..

Ibu, Walid, Iman, Achu Nana dan Wan Chu dah book untuk 2nd class sleeper..

gambar ehsan gugel
Cuma Along Saza je nak tempat duduk..hehehe..dia pening la tu tido sambil bunyi gedek2..hehehe..

Tapi untuk return tiket, semuanya akan duduk je..sebab siang ..

Day 2 (1 February 2012)

So, kami akan sampai ke JB Sentral jam 5.50 pagi..terus check in rumah tumpangan ah peng - Saintifik name untuk bajet hotel...

Siang2 lepas breakfast dah ble terus check in masuk Singapore..yeay lagi..berjimba sampai pengsan hingga malam, baru balik JB..

Day 3 (2 February 2012)

Berjimba dan bergedik nangkap gambo kat USS..yeay ganda dua..

Tiket pun dah book tadik..:D..

Since kitorang memang purposely cuti, so amik tiket non-peak iaitu SGD68 (ikut rate skang rm2.47) means dalam RM167.00++...

Day 3 (3 February 2012)

Balik nek ketapi jam 2.30 petang..





Friday, January 6, 2012

Express Card Domino's Pizza

Conteng2 oleh Shariman... at 2:40 PM 0 kata kata hikmat
Tadi kan, Ibu pegi la Domino's Pizza, sebabnya arini customer ndok ke preferences makan tengahari arini fastfud.. lebih tepat adelah Domino's..

Memula ingat nak amik combo hek macam kat bawoh ni..untuk 30 orang..so nak amik la dalam 9 set.. 


ttiba je datang kat kaunter tuh dorang offer la kad express Domino's Pizza...yang mana kalo beli se percuma se pizza..hebat x promo..bapok behnye..(mok x beh? kecik ati mok)..

so masa tu tengah kira2..kalo ngambik ke set hok ni 9 set..bersama dengan RM449.20..

kira2 kalau:

sign up card, RM50..
Pizza Large 9 jenis (tambah percuma 9) : RM32.80 x 9 = RM295.20
Breadstick 9: RM5.80 x 9 = RM52.20
Air Botol beso : RM4.80 x 9 = RM43.20

TOTAL : RM431.60..instead of RM449.20..Jimat RM17.60..

So terus je sign up card sebab untuk jangka masa panjang dapat guna kad express tu untuk kegunaan diri sendiri..sebab beli 1 pizza dapat se lagi pizza..ngeh ngeh ngeh..untung wooo...

tambah2 plak masa sign up tu dia bagi voucher pizza neh bernilai RM23.80..so kad tu takde la bernilai RM50 bebetul kan..pandai x Ibu neh? 


jadi, tanpa melengahkan masa, terus je la sign-up card Express Domino's Pizza ni..berbaloi2...


Motif aku gigih promote kad neh?? (Agak2 Domino's nak bagi promo prize x kat saye?)

Yay, balik kang ble belanja Walid ngan Niman makan Domino Spicy Sambal..sedaknye..


Tuesday, January 3, 2012

17 months Niman

Conteng2 oleh Shariman... at 3:58 PM 0 kata kata hikmat
Tok panggil Niman (singkatan Nik Iman)

Nenek panggil PokNik..

Yang pastinye semuanya tu budak Nomey Niman ni ha..

Dah lama x hapdet pasey Niman ni..dah nak masuk setahun 5 bulan dah anok kome nih..Alhamdulillah..


Anak Ibu dengan Walid ni dah paham bahasa..reti bahasa kata oang pahang..walaupun cakap x berbutir, dah bercakap totet totet dengan Ibu & Walid..tu belum kena buli dengan eteh dia, lagi dia totet totet..

Gigi dah ada 8 batang..4 atas, 4 bawah..makan pun banyak..sehari sepot..heh..makan la banyok2 lagi..bio gemuk sket..hehehe..

Ibu baru baca newsletter BabyCenter anta kat emel..untuk 16 months..


memang betul pun kalo ikut perkembangan dia..memang dah pandai sangat budok ni..suka sangat dengan cat..(Iman panggil Tet..)..dan dia mesti panggil cat tu mcm ibu panggil kucing..

"Cingggg"... tu belum pegang nye lagi si tet tu..mesti dia tarik ekor..bulu seme jangan kabo la gone..

Niman juge dah suka sangat meniru apa org buat..hehehe, dah tu Ibu dengan Walid jangan la buat mende2 x berpekdoh seperti tutup kipas meja guna kaki..Togok air botol dari peti ais x guna cawan..memang habeh laaa ditirunye dek budok ni..

Tapi ada jugek kebaikannye..Iman salam org mesti cium tangan, dah pandai kiss pp org siap bunyi...nak balik dari umah mama, mesti salam mama, salam kakak dengan abang, kiss baby..

Dan paling sejuk hati, setiap kali dia jumpa kupiah, songkok walid dia dan dia punye sendiri, dia pakai, dan dia sujud......sweettt...kalau Ibu dengan Walid solat pun, dia sibuk nak solat jugak..kena ada sejadah bentangkan untuk dia..:D...(takde gambo dia solat, sebab x dan nak amik time dia buat tu)..semoga berterusan ye sayang...Aminnnn

acting mcm orang tua, eksen nak pakai selipe beso..heh


 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting