Friday, April 13, 2012

Exam Exam Exam

Conteng2 oleh Shariman... at 12:52 PM 0 kata kata hikmat
Tak sudah dengan exam, selagi belum tutup mata, exam, exam, exam..ye lah..nak buek gone ye dak..

kali ni exam ni pulak..



Untuk Pegawai Kawalan Trafik Udara, ini adalah exam kali kedua dah..dulu Ibu dah lepas semua session, Exam, Ujian Oral Amali..cuma tang interview je, x lepas..belum ada rezeki..(ayat penyedap hati, x kata gitu nak kate gone lagi)..

Semoga Ibu Iman berjaya!!..chayok2...

Thursday, April 12, 2012

Melaka..cuti Pertabalan Agong

Conteng2 oleh Shariman... at 4:54 PM 0 kata kata hikmat
Ari Pertabalan Agong tu semalam..11 April 2012..maknanya semalam cuti, semalam jugak kami pegi Melaka..sebabnya semalam cuti..hauhauhauahua...

Sebenarnya saje2 sambil mengantar Achik Iman balik Melaka, (tambah2 kami dah lama x ke Melaka)..so, pergi je lah, even dah tengahari..kol 12 baru gerak, lepas habeh tgk cite E.T...sampai sana dalam jam 2..

Lepas rehat2 kat rumah Achik, kitorang saje pegi redah rumah Umie Jaa..Umie jaa ni BFF (ke?) Ibu masa study zaman2 dolu kat Kuantan, skang Umie Jaa stay Melaka..biasanya setiap kali ke Melaka, x sah kalo Ibu x singgah umah Umie Jaa..saje ziarah2..tengok baby Aqil yang dah 4 bulan..:)..(Ibu terlupa snap gambar baby Aqil rupanya..haisehhh)...yang ada cuma gambar Iman ngan kakak aleesya je..


comey sungguh kalo budak2 bergambo..

Lepeh je perut kenyang makan mihun yang syedapp..kitorang g pantai klebang, sebab x tau nak kemana sebenarnya..nak berjalan ke Dataran Pahlawan, macam malasss je sebab asyik pergi situuuu je tiap kali g Melaka..x berkembang minda langsung...(aku marah sapa ni...)

Jadinya ttiba Achik kata, pegi Pantai Klebang lah..Ibu pun teringat, ble le nengok Kapal Selam besor tuh..yang ada kuar dokumentari Majalah 3 dolu..lebih tepat namanya Muzium Kapal Selam, Melaka..katanya kapal selam ni kapal selam 2nd yang dah rosak hadiah dari kerajaan Perancis untuk Malaysia sebab beli 1 kapal selam baru..huuhhuhu..ble gitu?? apa2 la labuuuu

 dan la 10min kat situ, siap2 tangkap gambo dan check-in fb dan juge mobile haplod, bertalu2 bbm, msg dan call masuk dimana Amaran jauhi pantai, Amaran Tsunami..disebabkan pukul 4 - 5 ptg gempa tercetus di Acheh..berskala ricter 8.9...huish..sebenarnya memang dah tau ada gempa, tapi mcm x teringat plak Amaran tersebut..huhuuh...jadinya kami g sekejap je..(lagipun memang takde mende pun kat situ..) RM1 je pun kena bayo nak masuknye..

Ibu, Walid dan Iman

Walid, Iman dan Achik

Walid ngan Iman kat bahagian belakang Muzium Kapal Selam Melaka...

My favourite boy in my favourite picture..:D
Lepas dah pusing2 town, jam 10 bertolak balik..dan sampai dengan jayanya pukul 11.30 malam..:D...


Wednesday, April 4, 2012

Eteh Weds Makteh ~ Nikah

Conteng2 oleh Shariman... at 5:44 PM 0 kata kata hikmat
Pada 17 March 2012 aritu, Eteh Iman telah pun selamat diijabkabulkan dengan Makteh, iaitu gadis impiannya (kiranya makwe dia lah). Eteh adalah anak ke 4 dan anak tunggal lelaki dalam keluarga Ibu.. Manakala makteh pulak anak sulung dari 2 beradik..(harap makteh dapat sesuaikan diri dengan keluarga Ibu yang besar dan hingar..ekekek...

Majlis Nikah diadakan di Felda Villa..

dayang2 tukang ngangkat dulang..so sweet in red..

dalam Felda Villa..menanti the bride and the groom

my future sister in law dengan pelamin dihias indah..


acara pertunangan..mak patutnye duduk atas, tapi sebab mak pun nebes gitu..
Eteh dah sampai...tengah tunggu tok kadi..
comey gitu..
si lubalang siap berposing..tukang angkat dulang dari Pihak perempuan

Antara hantaran2 yang dibawah..
Dari Eteh > Makteh

Eteh > Makteh

Eteh > Makteh

Makteh kasi eteh plak

Makteh > Eteh

Makteh > Eteh

Eteh > Makteh..(dah bercampur2 gambarnye..)

Makteh > Eteh

Makteh > Eteh

Makteh > Eteh

Makteh > Eteh

Makteh > Eteh

Makteh > Eteh

Lagi..Makteh > Eteh

Makteh > Eteh
Selepas majlis Akad Nikah, majlis bertangkap2 gambo la uollss...
Ciuman kasih seorang suami kepada isterinya..
hah, yang ni lagi beria kalah perantin

ibu, walid ngan niman berposing

All the siblings

Ibu n Walid ngan Niman dengan perantin

My best uncle, anti and cousin2..achu yaa ngan makyong

anak2 buah eteh seme

Achu Nana je x kawen lagi

Iman comot










Semoga ikatan pernikahan tersebut diberkati..insya Allah...


Tuesday, April 3, 2012

Universal Studio Trip ~ Day 2

Conteng2 oleh Shariman... at 12:24 PM 0 kata kata hikmat
Disebabkan hari ni x banyak kelas dan x bz..(hari2 pun x bz sebenornye), jadi ble la Ibu kembali hapdetkan pasal USS Trip Day 2 ni..ngeeee...utk tatapan dan membakar semangat kakakku yang bakal melancong bersama anak2andanye yang bertiga orang tersebut..mesti syok habis budak2 tu..

Ok, sambung cite yang aritu, masuk ari kedua, kitorang terlewat bangun, sebab penat sangat..takde la lewat sangat, dan la sesiap dan turun breakfast tu pukul 9.30 pagi..nasib baik ada breakfast yang best..so kami pun melantak sampai ke tekak supaya takde isu lapo di USS dan kemudian pengsan akibat kelaparan..hehe..

Lepas siap breakfast, kitorang pegi masuk JB City Square semula utk penukaran wang asing sekali lagi, sebab bajet nak bershopping sampai pengsan kat USS..(Kononnye).. Dah siap tukar duit, kami sekali lagi masuk ke CIQ tu, cop2 passpot seme, pastu cari bas ke USS..harganya x mahal..RM5 sahaja..Bas ni memang direct ke USS, iaitu bas yang dibawakan khas dari Sentosa Resort World..basnye berwarna merah..(kalau x tahu bas mana, silakan tanya..jangan malu bertanya ye..biar la dorang tu sombong ke hapa, janji ko x sesat kak..)..kitorang sempat amik bas pukul 11, makanya kemungkinan kami ble sampai di USS pada jam 12pm ++..giteww...
ni la bas nye, tapi kami naik bas 2 tengkat..

Sampai di CIQ Singapore, kena turun balik dan seterusnye membuat perkara rutin, cop passport, dan berlari2 menuju ke bawah semula untuk mendapatkan bas yang sama..(gitu la gayanya kalo percutian bajet..kalo ko banyak duit feeling2 Siti Nurhaliza, ble la naik flight ke Changi..wahhh...)..Tapi malangnya kami tertinggal bas yang sama tu, apa nak buek..sebab belum cukup laju berlari..maka terpaksa la menunggu bas yang pukul 12..(hampeshhh)...

Vivo City dekat Sentosa Island


Yeay, dah sampai di parking lot bawah USS..
 Masa kat parking lot ni, berkejar2 nak naik atas, nak2 achu Nana la..nak mencari ke globe dimana proof korang dah sampai USS..harus bergambar sakan..sementara Wan Chu pegi amik tiket..kami bergambar sakan dulu kat depan globe neh..Kami pergi masa weekdays, jadi harga tiketnye SGD68 (lebih kurang RM166)..

Achu Nana dengan Niman depan Globe

Ibu dan Niman

Alhamdulillah, kami disini...

Ibu ngan Achu Nana dan Niman..Iman takut ke globe tu sebenornye

Wan Chu gumbira di depan globe

Ibu dan Wan Chu, dari zaman belajar, akhirnya kami sampai disini together2

Didepan pintu masuk


Achu Nana la orang paling excited gitu..siap melompat

Dah masuk, depan merchandise store

walid dan niman..sesi bergambo



bergambar dengan poo..iman takut..

feeling2 sejuk gituu..hollywood kan..






mmula skali show yang masuk, Lights camera action..
yang ni memang best lah, real betul..


Wan Chu belum habeh mengkaji bandar








depan transformer 3d ride..

transformer 3d ride rasanya adalah ride yang paling best skali antara semua skali ride dalam ni..x boleh nak cerita macamana, kena pergi dan rasa sendiri..hahahha, mmula walid ngan achu nana naik dulu, so sementara menunggu walid ngan Achu naik, Ibu, Wan Chu ngan Iman nengok street dance dulu..happening betul dorang menari..:)


layan video ni..

biorkan iman main2 dulu, sementara nunggu Walid


sessi menunggu lagi sebab walid ngan achu nana naik roller coster..kami mampu
menunggu dibawah sahaja kerana takut rembesan hormon adrenalin kami merembes keluar..
Sesambil tu beli ice blended Apple untuk Iman..SGD5..:)

Masam tapi sedapppp








Di Shrek 4D

Sambil menunggu Shrek 4D, ada cerita2 dulu..Iman nangis ketakutan.. (Credit picture to Raja Intan Azura)..x dan nak ngambik gambo dah, Iman nangis2
 Review tentang Shrek 4D, Ibu dan Iman sempat masuk sekejap..kita terasa kita dalam cerita tu, masa si donkey bersin, ada air terpercik kat kita skali..pastu kalo dia naik kete kuda, tempat duduk kita pun bergerak2 mcm kita naik kereta kuda..:)..nak syok kena g sendiri laaaa..hehehhhe



tempat kami makan..kat sini jangan risau mencari kedai makan, sebab ada 6 kedai makan halal..:)..
dalam brochure pun ada tanda yang mana halal dan kita boleh pilih...






it is cost us SGD10 without drinks..huhu








taraaa..kami dah sampai di penghujung balik semula..




malam hari di USS...
Alhamdulillah, itu la serba sedikit tentang perjalanan kami ke USS..insya Allah kalau takde aral, kami akan ke sini lagi, bila? enggak tahu sik..tunggu la bila ada ongkosnya lagi...hehehehe

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting