Friday, June 29, 2012

Aptitude Test

Conteng2 oleh Shariman... at 1:12 PM 0 kata kata hikmat
Alhamdulillah, 2nd test aka Aptitude Test..aka PAC ATC after passed the writing test on 28th April 2012..
Post: Air Traffic Controller
This is the second time I try for this position..
Hopefully, this is the time..


Thinking to wear a smart suit..
like this one..
butt...everything need to buy a new one..one suit..except the clutch..hehehe..
and, when I will wear it again?
if just wear normal baju kurung...should be okay je lahh...
as long as u do it well, so u can be an ATC with the history, u came with baju kurung last time 
(baju tradisional orang Melayu!!)
aja aja fighting..:D



Thursday, June 28, 2012

Hasil Photoshoot..

Conteng2 oleh Shariman... at 4:22 PM 0 kata kata hikmat
On the way nak balik umah dari tempat keje, for sure lalu South City Plaza, so sempat la g ngambek gambar Iman yang dah siap tuh..:)...

Weee haaaa...Walopun 3 keping 4r beserta CD, ibu ngan walid sangat puas hati dengan kualiti dan touch up dari designer..nampak sangat cantik dan encem anak ibu..:)..

Actually kalo boleh nak semua gambar yang photographer tu snap, tapi apakan daya, orang kedai tu kata, 1 gambar rm10..so kami boleh pilih 3 aje..sayang betul..xpe lah..maknanya kena tunggu uncle Jasri buat photoshoot untuk Iman, mesti unlimited gambarnye..kan kan kan....

So, ni hasilnye..

Pilihan Walid

Pilihan Ibu

Gambar ni mmg jadi pilihan ibu dan walid...
Alhamdulillah..seronok tengok gambar Iman..di usia Setahun 10 Bulan, Iman dikurniakan kesihatan yang baik, x banyak kerenah, dengan cakap, boleh diharap kalau mintak tolong dan x degil..

kami x pernah buat photoshoot untuk Iman, at least ada kenangan Iman dah besar nanti..Insya Allah..:)..




Wednesday, June 27, 2012

Iman's Photoshoot

Conteng2 oleh Shariman... at 6:23 PM 0 kata kata hikmat
Lepas je berbuka pose kat Gate of Yemen tu, kitorang cepat nak cari surau untuk solat Maghrib, tapi kebanyakan area situ semuanya dimonopoli kaum Cina, jadi macam susah sket nak cari surau..tambah2 plak, kat situ memang jem memanjang...so Walid decide nak pegi South City Plaza..

Hopefully ada..

dan alhamdulillah, memang ada..even kat parking base..sigh...

dah siap Maghrib, jalan2 la dalam South city yang x best langsung tuh..pukul 8.30malam, 80% kedai kat situ semuanya dah tutup..so kitorang decide nak balik..

Otw nak ke parking, nampak sebuah kedai gambar..promo RM39 utk 3 keping 4r photoshoot baby..

wallah..mcm best..dan memang best...hehehee..

Ibu dengan Walid pun pilih2 baju untuk Iman..kitorang pilihkan tuxedo utk si kenek ni..sepanjang photoshoot Iman memang baikkk sangat, pandai...untuk senyum, untuk senget, suruh pegang baju, dia pegang baju, surug duduk dia duduk...geram sangat tengok dia pakai tuxedo tu..bergaya betull...hehehe..(semua mak ayah akan puji anak dia sendiri..)...

Iman tengah disiapkan pakai suit..:D..siap pakai gel lagi kat rambut

See, ni salah satu shot yang ibu snap guna bb ibu je..cameraman  x bagi snap
sbb takut kacau lighting dia..lepas habis shoot baru ble snap...tapi iman dah malas nak pose..
ni je sempat snap..siap masuk tangan dalam poket..kau hadooo??

Arini dah boleh amik gambar, x sabar nak tgk hasilnye..heheheh..:)...


Semalam, Buke pose di Yaman..

Conteng2 oleh Shariman... at 11:54 AM 2 kata kata hikmat
haaaa...kelasss kau..kau hado? tapi takyah nak flight bagai, naik basikal pun boleh..cuma sampai nanti dengan lidah terjelir2..

semalam ganti puasa yang x tau bila nak habis..kejap benti, ttiba kang rasa nak puasa balik..keje kat Midvalley ni betul2 menguji iman..dengan nasi lemak paru nya, dengan milo ais bungkus kawwww punye..dengan kopok yang rangup gile..dengan air come buy nye..hadoiii...


semalam habis dengan jayanya..Walid pun teman Ibu puasa, sebab best sket ada membe kan, walopun walid ngan ibu x duduk sebelah menyebelah time bekerja..takde fakta yang kukuh kenapa puasa lagi best ada teman, even sorang kerja di Desa Petaling dan sorang di Mid Valley, cuma tang best nye..bukak pose sama2 la oiii...

:D..(tetiba sengih nape?)

Semalam...lepas amik Iman dari umah mama, Walid ngan Ibu terussss je menuju ke Gate of Yemen yang terletak atau berada atau ditempatkan atau........... apa apa je lah.. di Serdang Perdana..area2 South City sana tu..

Semalam mesej Juliet (my collegue,) yang dah pun pergi makan kat Gate of Yemen bersama2 dengan student dia last 3 4 weeks ago..dan mendapat reaksi yang sangattttttt mengujakan..siap snap2 gambar, dengan menu skali..mau tak nye menitik airlio tup tap tup tap? Juliet kata sila buat essay 2 mukasurat..
Actually Training Ctr tempat ibu kerja, ada participant dari Yemen, datang selama 2 minggu utk training, so tghari je diorang makan kat sini..(one of their relative duduk area sini, bernama Aziz yang introduce)

Semalam, kami b3 pun pegi makan kat sana..ini lah hasilnya....

Makanan yang diorder, macam makan utk kenduri qeqah, padahal makan utk 2 1/2 org je..
Amacam? nampak menarik x? hihihihi...saje je bagi terlio sket..bagi menitik airlio tup tap tup tap juge

Iman tengah tunggu walid cedok nasi..Ibu? nan hado, sibuk nangkap gambo..
Tengok la tmpt dia bersihhhh je..selesa, kipas pun sejukkk je..takde sawang2 kipas dia..
kitorang makan disebalik tabir, utk family area

Ini namanya Prawn Sauce..its actually prawn curry, tapi takde la rasa kari sangat,
lebih kepada mcm sambal udang kita yang biasa, tapi x pedas..memang heaven kot makan benda ni..
udang plak udang kecik2 tu, aka udang kertas..banyak jugak, ada la dalam 30 ekor kot..
berharga RM15..

Menu seterusnya yang sangat hebat..Ikan siakap bakar, kukus grill panggang, kukus grill panggang,
kukus..eh takk..yang ni bakar..heheheh..sangat lembut isi ikan dia..kenyal2, sedap, sedap, sedap...
perah asam limau, makan dengan roti besar dulang tu..tapi kitorang x makan pun roti tu sbb beso sangat..
jiwa melayu, tetap nak makan nasi..berharga RM15 jua..

Yang ni, chicken mandy..rasanya kebanyakan nasi arab pun ada ni..cumanya, nasi dia mmg
sangat sedap..lemak gitu..nasi dia ni mcm sorang sepot punya makan..
puas nak ngabih..yang ni pun rm15..
Kitorang order mango jus dengan melon jus, ais kosong 2, pastu tambah lagi 1 nasi..semua skali RM56, siap dapat diskaun, dia suh bayar semuanya RM50 sahaja..(maybe sebab Aziz pun ada kat situ..) alhamdulillah..boleh pegi lagi bawak ahli keluarga kaum kerabat..



 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting