Tuesday, July 24, 2012

Crocs for Walid n Iman..

Conteng2 oleh Shariman... at 1:55 PM 0 kata kata hikmat
Selepas mendapatkan kasut Crocs Ibu..(rasanya dah pakai hampir setahun)..Ibu betul2 selesa dengan kasut ni, rasanya tak mau pakai kasut lain..best betul..boleh basuh hari2, dan kalau kena ujan pun x risau kembang ke rosak ke..Kalau beli lepas ni pun rasanya mcm nak beli jenis yang ni jugak...

Ibu pakai kasut jenis ni..

CARLIE MARY JANE WOMEN

Kasut ni harga RM169.00 tapi beli masa tu ada 10% diskaun J card member so dapat
harga dalam RM150
So bebaru ni birthday Walid, Ibu pun xde kasi hadiah apa, niatnya nak kasi kasut Crocs, tapi risau kalau x matching ngan kaki Walid..Last 2 weeks, ttiba je Walid cakap, rasa nak beli kasut sbb kasut Walid dah bocor tapaknye..Laju je Ibu suggestkan Crocs..Walid pun OK je lah..so kitorang pegi repeat ke kedai yang sama Ibu beli Mary Jane Ibu aritu, kat Jusco Cheras Selatan..

Pilih punya pilih punya pilih...Walid berkenan yang ni..

ISLANDER SPORT (ESPRESSO/ESPRESSO)



Yang ni new design dr Crocs..santekkk...harganya RM249.00..disebabkan skang ni ada Mega Sales, so untuk product berharga Rm200 keatas dapat 10% diskaun, Rm300 dapat 15% diskaun, RM400 dapat 20% diskaun..valid kat semua retails outlet Crocs seluruh Malaysia..cewahhh..iklan x berbayar ni..

Rezeki hari itu..di Outlet Cheras Selatan, pembelian RM200 keatas, boleh tambah RM10 untuk mendapatkan 1 lagi sandal Crocs..(tempat lain memang takde, even Mid Valley pun takde)..betul Rm10, bukan RM100...

Mmula Ibu try2 test mana yang ok, sesuai untuk Ibu..(limited sandals offered)..so takde yang sesuai..Ttiba je ter try kasut untuk Iman..sebab dia pun sibuk nak test kasut...

Yeayyyy...Iman dapat kasut ni...

CROCBAND KIDS (NAVY)


It is worth RM129.00, tapi Iman dapat kasut ni dengan RM10..so kasut raya Iman dah ade..ngeee....






Release Appointment dan Kisah Serai

Conteng2 oleh Shariman... at 1:24 PM 0 kata kata hikmat
Semalam appointment Iman dengan paediatrik kat Hospital Serdang.
Awal - awal lagi dah keluar, sebab appointment pukul 8.20am..

Tapi..no yang dapat 1306, sedangkan nombor semasa adalah 1100++...pengsan menunggu..

Iman x mandi, masih tido..sempat jugak Ibu siapkan nasi dan sup, keropok goreng, sebab dh tau, anak Ibu ni mesti lapo, cepat boring kalo menunggu lama..

Sampai kat spital jam 8.25, dan selesai pembayaran jam 10 lebih..kena daftar dalam klinik pakar pulak..dalam masa menunggu, sempat Iman makan nasi dengan sup, ayam goreng..kopok..dan kami sempat mandikan Iman..hahahah...

Perkembangan Iman di usia 1 tahun 11 bulan, anak Ibu ni dah mengenjak ke berat 11kg..sangat cantik no tu..alhamdulillah...masa jumpa doktor pun, elok je salam, babai, dan muah (flying kiss)..

Doktor kata perkembangan berat dia laju..(makan la nak, selagi boleh makan)..doktor nak bagi lagi appointment 6 bulan lagi, tapi ibu dengan walid dah xnak dah..doktor kata Iman sihat, perkembangan ok..so..Ibu rasa no point nak datang lagi..kan...Alhamdulillah, Iman dah release dan sihat...

Petang semalam jugak, Ibu dan walid berbuka kat luar, kat Chop n Steak Seri Kembangan..hajat hati nak masak, tapi macam x sempat sebab barang2 dapur belum beli..lepas reserve tempat, kitorang pegi beli groceries kat pasar malam dkt belakang chop n steak tu..

Kebiasaan, lepas balik..Iman mesti nak bawak barang, nak tolong Ibu ngan Walid angkat barang..sebab barang2 wajib ngangkut, beg Iman, beg laptop dan semalam banyak groceries..Walid bagi la seplastik yang dalamnya ada serai..

Tgh jalan nak menuju ke rumah, plastik Iman terburai ikatan..dia berhenti dan cakap.."kat ni..kat ni..."sambil duduk terbongkok2 nak ngikat plastik tu balik...syahdu sungguh perbuatan tu...sampaikan Ibu dan Walid berchatting arini pun mengajuk balik perkataan tu..syukur Alhamdulillah..(x reti nak cite perasaan itu)

dah sampai rumah pun, kebiasaannya sampai rumah, Iman ketuk2 pintu rumah, sambil cakap "kummm"...(assalamualaikum)...dan tanggalkan sliper lantas menyusunnya di tempat selipar..alahai...cerdik sungguh kamu wahai anak...semoga dirimu sentiasa dilindungi oleh Allah..Alhamdulillah...



 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting