Friday, September 21, 2012

Kenduri Kawen Ain & Yuhanis

Conteng2 oleh Shariman... at 11:51 AM 0 kata kata hikmat
2 September, bergegas macam lipas kudung bersiap nak gerak pergi kenduri pulak kat Felda Lakum..
Nak attend kenduri kawen kawan sepermainan ibu masa kecik2 sampai la ke beso..cuma time beso main la shopping2, jalan2..dah takde la main congkak ngan batu seremban..

bergerak dari rumah Atuk pukul hampir nak ke pukul 1 jugak..padahal kalau kenduri kat Felda2 ngan kampung2 ni mesti habeh awal..tinggal kuah gulai je la jawabnya..tapi x kisah la..janji dapat memenuhi jemputan..

Lagi 10 minit nak ke pukul 2 kitorang pun sampai la ke Felda Lakum, Lanchang..kat sini sebenarnya Ibu duduk dari darjah 6 smpai la habis sekolah menengah..Tokku kerja sebagai Penolong Pengurus Rancangan kat sini dulu..sebab tu Ibu membesar kat sini dan ramai kawan2 kat sini..

Sampai2 tu perantin tengah potong kek..kitorang makan2, lauk boleh tahan sedapnya..tapi maklum la dah penghujung2..Padan muka, sapa suh datang lambat..Actually memang la sengaja lambat sebab kesian kat atuk x puas nak main ngan Iman..xpe la Atuk, nanti Iman balik lagi Ok..

Dengan pengantin yang slim melim dan gorjes
Ain seorang guru di Hospital Ampang..aik? salah cakap ke apa ni..bukan cikgu kat sekolah ke? x lah..memang betul..dia mengajar di Hospital Ampang untuk kanak2 yang macam lama sakit kat hospital tu..supaya x keciciran..ye la yang macam patah2 tu kan lama kat spital, so diorang ngajar kat dalam Spital...camtu la lebih kurang..Semoga perkahwinan Ain & Yuhanis kekal hingga ke akhir hayat membawa ke syurga Insya Allah..


reunion sekolah Walid

Conteng2 oleh Shariman... at 11:33 AM 0 kata kata hikmat
entry raya belum publish lagi..banyak betul gambo..malas betul nak pilih..huhuh..tapi ni salah satu entry raya jugak...

Jumaat cuti hari merdeka, Ibu, Walid dan Iman ikut Tok dan Tokku balik rumah Tokki Teh kat jengka since kitorang belum pun lagi beraya kat sana..Tokki Teh adik kepada Tok Iman..faham? x faham diam lah..

kebetulan, hari Sabtu, 1 September 2012, Atuk ajak pegi kenduri sepupu Atuk yang juga kawan sekerja Tok dulu..kalau belah Atuk, menggelarkan dia Mak We Yah..tapi Ibu kenal dengan Cik Nurulniah..kenduri di Kampung Lipat Kajang, Kerdau, Pahang..Balik dari kenduri tu terus rush balik ke Tersang, Raub..kena terkejar2 sebabnya malam tu Walid ada reunion sekolah menengah dia pulak..tema pakaian hari raya..kami pun bersiap dan bergerak ke dewan Sekolah Menengah Tersang selepas maghrib..

Walid register

Budak Ceyman ngan Walid



Sekeluarga bersama uncle Zuraimi dan Aunty Shaliza

Iman memang suka berkawan...


Juadah yang disediakan

Ada sate, mi sup, soto, kuih2..

Iman dengan Haris yang mengecek kete Iman x dapat2..


Bergambar beramai2 sesudah majlis

Percikan bunyi apa..kelasss ko..

Seronok jugak sekali sekala dapat join event macam ni..walaupun bukan reunion sekolah Ibu, tapi terasa keseronokan dan beronok2 Walid dapat jumpa schoolmates dia..at least Ibu boleh kenal kawan2 Walid..Masa majlis ni, ada sessi perkenalkan diri, keluarga dan pekerjaan..sebab dah berapa tahun x berjumpa kan..ada sesi pertunjukan multimedia yang kreatif jugak..

Teringat masa Ibu jadi penganjur untuk reunion SPM99 SMK Dato' Bahaman dulu di Quality Hotel..Boleh dikatakan berjaya, sebab lebih 40 org yang hadir..alhamdulillah..sekarang kalau nak buat lagi, maybe macam dah susah sebab masing2 dah ada kerjaya dan anak2..Insya Allah, kalau ada rezeki dan kelapangan mungkin boleh aje nak buat lagi..



Thursday, September 20, 2012

Taman Tema

Conteng2 oleh Shariman... at 12:25 PM 0 kata kata hikmat
Sana sini semenye sebok bercakap pasal Legoland yang baru bukak last 15 September 2012..

Memang teringin nak pergi, tapi nampaknya macam terlampau baru dan tandus kawasannya..nampak macam panas pun ada..tapi bak kata Wan Chu, kalau nak nunggu pokok besor mcm kat Disneyland Hong Kong, mau bongkok 3 la jawabnya..

Semalam berborak2 dlm facebook chat dengan Wan Chu, last time kitorang dah pergi Disneyland Hong Kong (setahun yang lepas) dan USS dan kitorang plan untuk tahun depan, nak ke Bandung sebenarnya..tapi rasanya terpaksa ubah planning..nak pergi Legoland dengan Hello Kitty Theme Park..dan kemungkinan kalau betul planning boleh masuk Singapore jugek..ngeee...(passport plak nak mampos dah..)..

hello kitty theme park yang akan dibuka Oktober 2012

Cilok dari Gugel je..sebab belum pergi..dah pergi baru boleh snap2..

So dah boleh plan buat itinerary dah ni..weeeee....:)

Wednesday, September 19, 2012

The Other Siblings

Conteng2 oleh Shariman... at 2:22 PM 0 kata kata hikmat
Seminggu sesudah raya aritu, Eteh balik ke Msia..dan dia dah pun plan untuk pegi ke Hong Kong dengan Mak Teh.. Ibu yang menggeletik sebab nak order kasut Crocs..kasut Crocs ibu aritu dah macam nak licin tapak bawahnye..dah nama pun tapak..mesti la kat bawah kan.. cerita kasut Crocs ibu sebelum ni klik sini..

Sebab currency kat sana murah sikit, so automatiknye, kasut tu jadi murah la sikit kan... biasanya kat sini, peten tu dalam RM170..tapi kat sana RM140.. memang takde beza sangat..tapi at least RM30 boleh la buat topap Hotlink..muahahah...



Yang baru adalah yang berwarna pinkish tuh..yang lama warna Chocolate..peten yang sama, sebab memang dah suke.. santek x?


Open House 2012

Conteng2 oleh Shariman... at 2:15 PM 0 kata kata hikmat
Alhamdulillah, raya sampai ke penghujungnya dan keluarga di Semenyih sempat juga buat open house kat rumah tok di Taman Pelangi Semenyih..

Juadahnya disediakan oleh kami2 semua secara berjemaah..dan juga di sponsor secara berjemaah..

meh tgk menu2 yang sememangnye kebabooommm...

nasi ayam bahagia, tok, tok mama dan Ibu yang sediakan..
mcmana nama dia, memang bahagia sangat lah sapa yang makan..


kek chocolate & kek keju belaian jiwa..macam biasa, 
bab2 kek ni, mesti la Umie yang sediakan..dewa kek..

Rojak Buah Cari Jodoh ni pulak dinamakan sebab penyedianya adalah
Maklong Tirah dan Makyong..penyedianya anak2 dara fresh grads gitu..
manis2 buah dan sesedap rasa seperti orangnye..auwww...

Sate Gangnam Style sebab kena berebut2 amik seolah2 semuanya
kena buat gangnam style..dah order sebanyak 1000 cucik..(purposely spell cucik 
sbb memang panggil cucik, bukan cucuk..hahahah) dan habis semuanya x sampai sejam

Mi Jawa SG LUI..sebenarnya Mi Jawa Sg Jelok..Tapi sebab 
nak pemes amos kan nama menu, kena letak lagu Aizat..
yang ni tempah..setiap kali tempah mi jawa ni, mesti tempah kat orang yang sama ni..
marveles..!! owh ye..yang ni umie ngan babah yang in charge

Cendol Adam & Hawa, Sebabnya Walid dan Ibu yang in charge bahagian
cendol ni..4 kali kena bancuh sebab hari panas dan memangnye sodap...
sapa lagi nak puji..tunggu readers puji, xde pun..

ni pulak booth tok mama dan tok baba..tok baba in charge bahagian 
goreng menggoreng..banyak jugak yang di goreng, antaranya naget, pisang goreng
yang sangat laku, french fries, dan juga murtabak raja yang diimport dari kelantams..

tok baba in action

ni pulak steamboat aka yong tau fu..yang sepatutnya di in charge oleh Eteh dan makteh
tapinya eteh tu malas la tu..dia g pasar malam, dia hire je mamat yang jual kat pasar malam tu
untuk bukak booth kat open house ni..laku jugak..:)

setakat jam 4 petang

Ayam 20 ekor untuk nasi ayam, habis lincin!

Antara jemaah surau usai solat Zohor yang sampai awal..

walid apasal muka ketat..panas? makan la cendol tu dulu

Iman dengan mama, (Iman's nanny) yang sudi hadir

Iman dengan adik Alwani yang tembam kebabom

tok mama n tok baba in action again..:)

 Alhamdulillah, semuanya selesai jam 6 petang..ada jugak lagi sipi2 tetamu yang datang, cuma makanan x berapa nak ada dah..apa pun..terima kasih diucapkan kepada semua yang hadir..insya Allah mudah2an semuanya menjadi barakah.. Tahun depan kami buat lagi..:)

Tuesday, September 4, 2012

My Brand New Family

Conteng2 oleh Shariman... at 3:29 PM 2 kata kata hikmat
Beberapa hari sebelum raya haritu, Ibu saje je cakap ngan Walid yang colleague Ibu, Juliet dah beli kamera idaman Ibu, iaitu Nikon 1 J1..

Walid pun call Ibu bertarikh 15 August 2012, yang kedai gambar dekat opis Walid jual Nikon 1 dengan lens 10-30mm berharga RM1499.. walid tanya nak ke..Ibu kata kalau x perlu x pelah..biar la dulu..pastu dia tanya, kalau tambah lens 30-110mm..kena tambah lagi RM200..ibu kata terpulang la dekat Walid..

Tup2 balik..walid bawak balik kotak kamera...dalam hati eksaited gile..mau tidaknye...benda ni yang Walid bawak balik...uhhuhuhu...


dan warna ni la jugak yang walid pilih..syoknye melampau2..selama ni kitorang x penah ada kamera sendiri..kalau ada pape event, just pinjam kamera achu nana je..

actually Nikon 1 J1 ada banyak colour..mcm kat gambar ni..cantik kan...


dan juga, lens nye boleh ditukar2 mengikut kesesuaian scenery ataupun kegunaan...



dan Walid telah belikan kamera tu beserta dengan lens 10-30mm dan juga 30-110mm..syiokkkkk woooo....

pepun, terima kasih Walid...:p

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting