Wednesday, October 3, 2012

Nasi Lemak Ayam Berempah Cameron

Conteng2 oleh Shariman... at 9:49 AM 1 kata kata hikmat
Pagi pagi esoknya tu lepas Subuh masing2 berlengkor lagi atas katil, sampai pukul 9.30am..ye la..kata nak rest kan..ha gitu la rest..

Nak x nak kena bangun jugak sebab nak g breakfast, bersiap check out, jalan2 pasar sebelum anta Makcik Iman ke Kg Kuala Pari, Ipoh..

Lepas dah siap2 sume, check out pehtu terus pegi medan selera Tanah Rata..dekat je,,sebelah je ngan Hotel Jasmine ni..Memula nak makan nasik lemak biasa yang pernah makan dulu, (Walid kata sedap)..tetiba Tok kata, "mana ye nampak org makan nasik lemak ada daun pisang"..cari punya cari..jumpa la nasi lemak tu..wahhh..memang menarik btol..plating pun cantik..(gituuuu...sejak nengok Masterchef ni kan..)..Harga RM6 kot sepinggan..huhuhu..sekali sekala apa salahnya dak..:)

Nasi Lemak Ayam Berempah Medan Selera Tanah Rata
Kan nampak sedap..dan memang sedap..sambil berkata, Sedap Chef Michael..


Tuesday, October 2, 2012

Check in Hotel Jasmine CH

Conteng2 oleh Shariman... at 4:26 PM 2 kata kata hikmat
22 September lepas, dah bosan sebenarnya duduk rumah..hajat-hajat hati ajak Walid pegi Melaka nak makan ikan bako..Walid dah lemau terlentok atas kusi sambil nengok tb..hehehe..

At last, setelah bincang2 kami pun balik Semenyih, sebab nak kena anta Makcik Iman yang duduk kat Ipoh balik sana..yeay, dapat jugak pergi Cameron Highlands..sebab rumah Makcik dekat Lahat, dekat je ngan Simpang Pulai..

Balik Semenyih, sampai sana jam 4..ngok ngek ngok ngek..last2 gerak jugak dalam pukul 6 gitu..last minute plan..gitu la gayanya..kali ni naik Tanah Rata lalu jalan Tapah..kete x banyak pun..maybe sebab orang gomen belum gaji..hahaha...So setelah Walid, Tok ngan Tokku bargain hotel area2 situ..dapat la kat Hotel Jasmine..ada last choice je yang mana family suites..kalau ikutkan harganya dalam Rm250..nak2 pulak weekends, tapi sebab dah tinggal last..dapat bilik tu just RM148 je..Tok yang sponsor bilik ni..untung kannnn...Hotel pun OK la..puas hati...:)


ada tv, tapi tak tgk sangat lah

Makcik Iman

Iman dengan Sepupu2


Suka sangat lah budak ni sampai renyeh mcm tu skali..
Kitorang jarang2 skali nak duduk hotel bertaraf 4 5 bintang..asal dapat tido sudah cukup kot..xyah nak fefeeling orang kaya sangat lah..ekekekek.. Gambar ngan details lain ble cek kat sini yerk...

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting