Thursday, March 28, 2013

Home Sweet Home..

Conteng2 oleh Shariman... at 5:26 PM 1 kata kata hikmat
Alhamdulillah..takde perkataan lain keluar dari mulut Ibu dan Walid..

Harini, Ibu, Walid dan Eteh Iman dah pegi sign S&P rumah..kat lawyer Michael Chen & Co..Kajang..

Azam Ibu yang sepatutnya dilangsaikan tahun lepas terpaksa drag ke tahun 2013..tapi not so bad kan setahun aje delaynye utk perkara yang amat besar ni..

Actually semuanya rezeki yang dah tertulis olehNya..kami dapat deal rumah ni dari Eteh Iman sendiri, iaitu adik Ibu..yang memang nak let go rumah-rumah dia..Rumah ni adalah rumah pertama yang Eteh beli lepas dia keje. Market price rumah ni almost RM350,000 dah skang ni..tapi Eteh jual murah2 je timbang kati kat kitorang dengan harga RM250,000..sebab harga adik beradik katanya ilang la Rm100,000..

Rumah kami (seronoknya dah sebut rumah kami) beli ni kat Villa Impiana, Taman Pelangi Semenyih.. Faktor2 yang diambil kira untuk beli rumah ni pertamanya sebab rumah Tok dan Tokku Iman hanya 1km je dari rumah Villa Impiana ni..lagipun dah dapat deal yang bagus apa salahnya kan..

ihsan Google

Ni la contoh rumah Villa Impiana.. rumah kami tu intermediate..gated and guarded..kemudahannya dekat dengan padang mainan (senang Iman nak main basikal), depan rumah ada Tesco..(tapi still kena lalu pintu pagar besar utk keluar)..ada KFC/Pizza (walopun x makan tetiap hari).. tapi kalau nampak semua facilities ni kan kita rasa whooooaaaa gitu..

Ingat nak share ngan u oll pasal procedure yang kami lalui sepanjang/semasa nak beli rumah ni..supaya jadi panduan lah untuk sesapa yang nak beli rumah sub-sales with zero knowledge..sebab walopun kami beli under related, still kena banyak buat homework here and there..nanti kita sambung lain entry yerk..



 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting