Saturday, July 16, 2011

Kerja...Kerja..Kerja...

Conteng2 oleh Shariman... at 11:12 AM 0 kata kata hikmat
Selagi belum tutup mata,

"kerja, kerja, kerja.." haaa..siapa ingat? 

Ni la dialog cerita P Ramlee..cerita apa? tapi x ingat la pulak..

(Arini ibu ambik alih blog dari Iman)

Sebenarnya kerja arini option, bukannye wajib bekerja..ibu kerja arini sebab dah x banyak Annual Leave (AL)..banyak hal jugak tahun ni..tapi yang banyak, sebab follow up Iman di Klinik Kesihatan dan juge Hospital Serdang..

So check up Klinik Kesihatan biasanya untuk BMI, kesihatan, makan, minum dan juga suntikan..Yang kat Hospital Serdang plak, follow up kes Iman admit NICU dulu...

so bila kerja weekend ni, ada keuntungannye jugak..kalo kerja ari biasa, nak harung jem, bawak kete bayar minyak sendiri, tol sendiri dan parking sendiri..kalau keje weekend, dapat cuti ganti, mileage, toll dan juga parking claims..x lupa jugak meal allowance..heheheh...dan x lupa, boleh senang lenang berjalan2 dalam midveli, tido... dan buat sesuka hati..ngeh2...

Cuma yang x bestnye, bila kerja weekend, terpaksa tinggalkan Iman dengan Walid..bukan x percaya pada Walid, (kadang2 walid lagi detail jaga Iman dari Ibu) cuma masa emas bersama 2 jejaka tu dipendekkan..Alhamdulillah, kalo Ibu kerja weekend, Walid la yang jaga Iman, (Terima kasih lid..:))..) lagipun Iman dah besar dan dah paham sket2 apa Ibu ngan Walid dia cakap..hehehe...so dah x susah sangat nak jaga Iman.

Iman dan Walid melepak

Bulan depan Iman dah setahun..sekejap je masa berlalu..rasanya baru je lagi bertarung dalam labour room..dalam usia 11 bulan ni, Iman belum ada gigi..risau jugak sebenarnya..Ibu siap tanya kat kawan ibu seorang dentist, Dr Siti Rudziah (kawan sekolah), katanya x perlu risau, kalau umur Iman menjangkau 2 tahun, tapi takde gigi lagi, baru boleh risau..huhuh..apo nak dikato laie kalo doktor cakap mcm tu..hehehe..walopun takde gigi lagi, tapi Iman dah taknak makan bubur..pagi2 Ibu bekalkan nasi goreng dengan sup bawak pegi umah mama (pengasuh Iman)..biasanya memang Iman mmg suka sangat makan...x cukup dengan tu, sehari mesti dia boleh makan sampai 2 keping roti gardenia yang ada rasa, mcm butterscotch, chocolate raisins ke..Buah pun dia suke jugek, nak2 pisang...(cucu tokku la katakan)...hehehhe...

Dalam usia 11 bulan jugak Iman belum boleh berjalan, ada rezeki kanak2 lain, 7-10 bulan dah berjalan..Iman mengesot je laju..merangkak pun boleh, cuma sayang lutut..well grooming sungguh..(nak jadi mcm eteh keee)...cuma Iman dah pandai pegang kat kerusi2, dr kerusi dia berpaut kat walker dia..dulu Ummi selalu urut kaki kaklong Ainaa, sebab tu kaklong Ainaa cepat berjalan, cumanye Iman ni, kalo ibu nak urut kaki dia, dia mesti ketawa kuat2 dan berguling2 kat situ...(penggeli anak Ibu ni)...heheheh...takpe laa.ada rezeki nanti mudah2an cepat la Iman lalui proses tu..insya Allah..
Ralik tgk Upin Ipin dalam walker dia




 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting