Wednesday, March 28, 2012

Teringin...

Conteng2 oleh Shariman... at 5:58 PM 0 kata kata hikmat
Teringin  mende? (suka beno buat pendahuluan gunakan ayat berbentuk soalan..dari SPM lagi..ekekek..)

Teringin nak baca novel semula..jangan la salah anggap..gitewww...tapi kalo dapat baca novel, duk tunggang terbalik sibuk nak ngabehkan novel tu sanggup x makan x minum ngadap je ke novel tu..Kejap kang letak bantal sambil menerap, kejap kang dah lenguh, duduk pulok, agak2 rasa dah lenguh kaki masa duduk skema, angkat kaki sebeloh tepi hand rest (x sopan betul gayanya) pastu kang naik 2-2 belah kaki, xtau la 2-2 kaki belah kanan kat hand rest ke, sebelah kiri sebelah kanan ke..(lagi buruk laku)..semata2 nak ngabehkan novel..tu belum lagi aksi kepala ke bawoh kaki keatas..alamatnye kena sound setepek ngan mr tyco..baik toksah baca novel kalo gitu gayanye..heheheh

Rasanya sejak dah ada budok Niman dah x baca novel dah..mmg dah lama x baca novel..tau pengetahuan am pun melalui internet dan fesbuk je..

Tadi baca blog kak Net , pasal novel "Awak Suka Saya Tak?" 



dan Ibu kan ratu google.. baca sinopsis mcm best.. hasil pertolongan google dan gogle, jumpa la link untuk baca 1 buku tu kat SINI..tu pun kalo maleh ataupun kedekut nak beli la..sebab jenis Ibu, baca skali je, pastu xkan ingat dah jalan ceritanya..sekadar hiburan je la..whatsapp dengan cik bayam, (si hantu novel)..katanya takde beli pun lagi..(tau2 je niat org nak pinjam)..Cik Bayam, sila la beli..saya nak pinjam..hahahah...


Wednesday, March 14, 2012

Exam Lagi..dan keputusannye...

Conteng2 oleh Shariman... at 10:54 AM 2 kata kata hikmat
Cerita ceritik pasal gi Singapore aritu belum habeh lagi utk day 2..ntoh bile la nak siapnye..sbb entrynye panjang benor kot..tu yg maleh nak buat..adakah ianya akan menjadi entry seperti entry Hong Kong yang tergendala di Day 1 sahaja? kita tunggu dan lihat..hahahaha...

Arini nak cite pasal exam..dah tua2 pun exam lagik ke..ye lah, demi sesuap nasik dan juga kualiti hidup Ibu, Walid dan Iman khususnya..mesti la kena baiki dan coba dan terus mencoba..

4 February aritu Ibu g exam Penguasa Kastam W41 kat Uniten..iaitulah sehari selepas balik dari Singapore..dah la sampai umah kol 9 malam..letak beg, terus pegi tesco beli pen ngan pensel..hahaha..esoknye dengan takde prepare apa2 berkaitan minda dan ilmu, terus lenggang2..(sebab dah lali kot pegi exam SPA ni)..nak kata bosan, belum lagi la kot..kalo bosan, dah maleh dah gi..tp ibu masih lagi jugak pegi..cuma 1 tujuan, untuk memperbaiki taraf hidup keluarga kecil kami...Insya Allah...

sepatutnya keluar result 9 March 2012..tapi biasa lah..typical gomen..so, ditunda ke 13 March 2012..tapi 12 March tu dah release pulak resultnya...dan Ibu dapat ini...


Alhamdulillah...kaw2 punya goreng karangan..kan..so skang ni tunggu untuk keluar info pasal kat mana pulak Custom Assessment..(lagi..tahun lepas dah attend assessment ni dan fail..sedih taw..)..kali ni kena buat sehabis2an dah..so mudah2an rezeki berpihak kepada Ibu kali ni...Insya Allah..doa2kan la ye..


 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting