Friday, August 26, 2011

Puasa, puasa, Raye Raye 1432

Conteng2 oleh Shariman... at 5:38 PM
Harini dah hari ke 26 umat Islam berpuasa..tinggal lagi 3 ari nak raye..

So far, baju Iman dah siap awal2, awal x awal, dia dulu yg ibu belikan, pastu time nak beli baju Ibu, tengok jugak lagi baju2 untuk seusia Iman..haih...ibu, ibu..apa nak jadi neh..so Isnin aritu Walid baru beli baju melayu dia..beli kat Giant je sebab dah last minute sangat..

Tahun ni giliran beraya di kampung atuk belah Walid, bagi ibu dan Iman, ini adalah kali pertama kami nak sambut raya kat sana..Tema kami tahun ni adalah warna PEPEL.. sebenarnya mak cu Iman yang suggest warne ni..meriah gitu kan..hehehe..

Esok bersamaan Sabtu (27 Ramadhan dan 27 ogos) Iman, Walid dan Ibu ikut tok ngan tokku balik umah tok teh kat Jengka 4..sebab tok mungkin x balik sana dah raya ni..so Ibu pun join skali lah sebab dah lama x berbuka beramai2..Hari Ahad tu kami akan bergerak balik ke Tersang..:))..Tahun ni adalah tahun ke-2 Ibu, Walid dan Iman sambut raye bersama..alhamdulillah..mungkin tahun ni lebih meriah bagi kitorang, sbb tahun lepas menyambut dalam keadaan baru ilang sugul dek sebabkan Iman baru kuar NICU 2 ari sebelum nak raye..Ibu siap g berjalan beli baju raya ngan Walid kat Bangi dalam pantang..duit2 raya pun x sediakan, apa lagi nak g beraya..


Iman - 2 ari sebelum raye 2010..
so tahun ni..hah, jom kita beraya pueh2..insya Allah, mudah2an perjalanan kami selamat dan dipayungi Allah...

Apa pun, Ibu, Walid dan Iman nak ucapkan

Selamat Hari Raya AidilFitri..Maaf Zahir dan Batin..


Hati2 semasa memandu..semoga semuanya selamat sampai ke destinasi..:)..





0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting