Saturday, October 15, 2011

KEMULIAAN IBU MENGANDUNG DALAM ISLAM

Conteng2 oleh Shariman... at 3:30 PM
Seronoknye menjadi seorang ibu..betul.x tipu punyeee...walaupun penat dimasa mengandung..menghadapi alah..x lalu makan..menghadapi saat2 kegetiran untuk mengeluarkan seorang nyawa..tetapi seorang wanita yang sangat hebat sangat gembira dan menerima dengan terbuka saat2 itu dengan penuh kemanisan.. walaupun ada org yang merancang untuk mempunyai anak..tetapi ANAK adalah NIKMAT ALLAH TAALA yang teragung diberikan kepada seorang ibu bapa...Alhamdulillah..ibu adalah orang terpilih menjadi seorang ibu..ibu kepada anak suamiku yang terbaik..:)..ttiba surfing facebook, terbuka hati nak share..


KEMULIAAN IBU MENGANDUNG DALAM ISLAM

1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala puasa disiang hari & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid. ...

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya akan dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepad anaknya yang menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun, maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya & bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadatSemoga titipan ini menjadi pendorong kepada Ibu2 yang nak dapat anak lagi..hehehe..(Ibu kah???) Insya Allah..:))


Ibu dan Iman (Iman 5 Bln)0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting