Wednesday, March 14, 2012

Exam Lagi..dan keputusannye...

Conteng2 oleh Shariman... at 10:54 AM
Cerita ceritik pasal gi Singapore aritu belum habeh lagi utk day 2..ntoh bile la nak siapnye..sbb entrynye panjang benor kot..tu yg maleh nak buat..adakah ianya akan menjadi entry seperti entry Hong Kong yang tergendala di Day 1 sahaja? kita tunggu dan lihat..hahahaha...

Arini nak cite pasal exam..dah tua2 pun exam lagik ke..ye lah, demi sesuap nasik dan juga kualiti hidup Ibu, Walid dan Iman khususnya..mesti la kena baiki dan coba dan terus mencoba..

4 February aritu Ibu g exam Penguasa Kastam W41 kat Uniten..iaitulah sehari selepas balik dari Singapore..dah la sampai umah kol 9 malam..letak beg, terus pegi tesco beli pen ngan pensel..hahaha..esoknye dengan takde prepare apa2 berkaitan minda dan ilmu, terus lenggang2..(sebab dah lali kot pegi exam SPA ni)..nak kata bosan, belum lagi la kot..kalo bosan, dah maleh dah gi..tp ibu masih lagi jugak pegi..cuma 1 tujuan, untuk memperbaiki taraf hidup keluarga kecil kami...Insya Allah...

sepatutnya keluar result 9 March 2012..tapi biasa lah..typical gomen..so, ditunda ke 13 March 2012..tapi 12 March tu dah release pulak resultnya...dan Ibu dapat ini...


Alhamdulillah...kaw2 punya goreng karangan..kan..so skang ni tunggu untuk keluar info pasal kat mana pulak Custom Assessment..(lagi..tahun lepas dah attend assessment ni dan fail..sedih taw..)..kali ni kena buat sehabis2an dah..so mudah2an rezeki berpihak kepada Ibu kali ni...Insya Allah..doa2kan la ye..


2 kata kata hikmat:

azreen on March 20, 2012 at 11:38 AM said...

format assessment dia macam mane? boleh share kan tak? tq

Shariman... on March 28, 2012 at 5:02 PM said...

saya punya experience dulu, 1 hari setengah..

saya dulu kena kat AKMAL, Melaka..
pagi2 datang kena pakai pakaian sukan, pastu kena buat ikut checkpoint, mmula kena amik no sebesar2 alam, no tu kat bit, so selama satu hari setengah tu kena pakai bit tu..maknanya selama 1 1/2 hari tu kita dinilai tanpa disedari..mulai pakai bit tu, dia x panggil nama dah, dia panggil no kita je..

pastu kena pegi buat checkpoint utk ujian air kencing..

pastu kena amik tajuk utk public speaking, ada dalam 20 tajuk..utk korang prepare public speaking esoknya..

pastu kena anta borang, kena cek sijil2 sume..

pastu ukur tinggi, berat, mata, jalan dan kawad..

petangnya plak pegi stadium akmal, masa tu la kena blari 2.4km dalam masa 17min (perempuan) lelaki 15min

pastu kena bangkit tubi 20kali dalam masa tertentu jugak..pastu lompat 2-2 belah kaki sejauh 160cm..

dah habih tu dia bagi group, ada ujian IQ, kita kena solve dalam group..

Malam tu ujian sahsiah..

Esok siang perbincangan dalam group, dalam BM pastu public speaking..makan dan balik..

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting