Thursday, April 12, 2012

Melaka..cuti Pertabalan Agong

Conteng2 oleh Shariman... at 4:54 PM
Ari Pertabalan Agong tu semalam..11 April 2012..maknanya semalam cuti, semalam jugak kami pegi Melaka..sebabnya semalam cuti..hauhauhauahua...

Sebenarnya saje2 sambil mengantar Achik Iman balik Melaka, (tambah2 kami dah lama x ke Melaka)..so, pergi je lah, even dah tengahari..kol 12 baru gerak, lepas habeh tgk cite E.T...sampai sana dalam jam 2..

Lepas rehat2 kat rumah Achik, kitorang saje pegi redah rumah Umie Jaa..Umie jaa ni BFF (ke?) Ibu masa study zaman2 dolu kat Kuantan, skang Umie Jaa stay Melaka..biasanya setiap kali ke Melaka, x sah kalo Ibu x singgah umah Umie Jaa..saje ziarah2..tengok baby Aqil yang dah 4 bulan..:)..(Ibu terlupa snap gambar baby Aqil rupanya..haisehhh)...yang ada cuma gambar Iman ngan kakak aleesya je..


comey sungguh kalo budak2 bergambo..

Lepeh je perut kenyang makan mihun yang syedapp..kitorang g pantai klebang, sebab x tau nak kemana sebenarnya..nak berjalan ke Dataran Pahlawan, macam malasss je sebab asyik pergi situuuu je tiap kali g Melaka..x berkembang minda langsung...(aku marah sapa ni...)

Jadinya ttiba Achik kata, pegi Pantai Klebang lah..Ibu pun teringat, ble le nengok Kapal Selam besor tuh..yang ada kuar dokumentari Majalah 3 dolu..lebih tepat namanya Muzium Kapal Selam, Melaka..katanya kapal selam ni kapal selam 2nd yang dah rosak hadiah dari kerajaan Perancis untuk Malaysia sebab beli 1 kapal selam baru..huuhhuhu..ble gitu?? apa2 la labuuuu

 dan la 10min kat situ, siap2 tangkap gambo dan check-in fb dan juge mobile haplod, bertalu2 bbm, msg dan call masuk dimana Amaran jauhi pantai, Amaran Tsunami..disebabkan pukul 4 - 5 ptg gempa tercetus di Acheh..berskala ricter 8.9...huish..sebenarnya memang dah tau ada gempa, tapi mcm x teringat plak Amaran tersebut..huhuuh...jadinya kami g sekejap je..(lagipun memang takde mende pun kat situ..) RM1 je pun kena bayo nak masuknye..

Ibu, Walid dan Iman

Walid, Iman dan Achik

Walid ngan Iman kat bahagian belakang Muzium Kapal Selam Melaka...

My favourite boy in my favourite picture..:D
Lepas dah pusing2 town, jam 10 bertolak balik..dan sampai dengan jayanya pukul 11.30 malam..:D...


0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting