Tuesday, April 3, 2012

Universal Studio Trip ~ Day 2

Conteng2 oleh Shariman... at 12:24 PM
Disebabkan hari ni x banyak kelas dan x bz..(hari2 pun x bz sebenornye), jadi ble la Ibu kembali hapdetkan pasal USS Trip Day 2 ni..ngeeee...utk tatapan dan membakar semangat kakakku yang bakal melancong bersama anak2andanye yang bertiga orang tersebut..mesti syok habis budak2 tu..

Ok, sambung cite yang aritu, masuk ari kedua, kitorang terlewat bangun, sebab penat sangat..takde la lewat sangat, dan la sesiap dan turun breakfast tu pukul 9.30 pagi..nasib baik ada breakfast yang best..so kami pun melantak sampai ke tekak supaya takde isu lapo di USS dan kemudian pengsan akibat kelaparan..hehe..

Lepas siap breakfast, kitorang pegi masuk JB City Square semula utk penukaran wang asing sekali lagi, sebab bajet nak bershopping sampai pengsan kat USS..(Kononnye).. Dah siap tukar duit, kami sekali lagi masuk ke CIQ tu, cop2 passpot seme, pastu cari bas ke USS..harganya x mahal..RM5 sahaja..Bas ni memang direct ke USS, iaitu bas yang dibawakan khas dari Sentosa Resort World..basnye berwarna merah..(kalau x tahu bas mana, silakan tanya..jangan malu bertanya ye..biar la dorang tu sombong ke hapa, janji ko x sesat kak..)..kitorang sempat amik bas pukul 11, makanya kemungkinan kami ble sampai di USS pada jam 12pm ++..giteww...
ni la bas nye, tapi kami naik bas 2 tengkat..

Sampai di CIQ Singapore, kena turun balik dan seterusnye membuat perkara rutin, cop passport, dan berlari2 menuju ke bawah semula untuk mendapatkan bas yang sama..(gitu la gayanya kalo percutian bajet..kalo ko banyak duit feeling2 Siti Nurhaliza, ble la naik flight ke Changi..wahhh...)..Tapi malangnya kami tertinggal bas yang sama tu, apa nak buek..sebab belum cukup laju berlari..maka terpaksa la menunggu bas yang pukul 12..(hampeshhh)...

Vivo City dekat Sentosa Island


Yeay, dah sampai di parking lot bawah USS..
 Masa kat parking lot ni, berkejar2 nak naik atas, nak2 achu Nana la..nak mencari ke globe dimana proof korang dah sampai USS..harus bergambar sakan..sementara Wan Chu pegi amik tiket..kami bergambar sakan dulu kat depan globe neh..Kami pergi masa weekdays, jadi harga tiketnye SGD68 (lebih kurang RM166)..

Achu Nana dengan Niman depan Globe

Ibu dan Niman

Alhamdulillah, kami disini...

Ibu ngan Achu Nana dan Niman..Iman takut ke globe tu sebenornye

Wan Chu gumbira di depan globe

Ibu dan Wan Chu, dari zaman belajar, akhirnya kami sampai disini together2

Didepan pintu masuk


Achu Nana la orang paling excited gitu..siap melompat

Dah masuk, depan merchandise store

walid dan niman..sesi bergambo



bergambar dengan poo..iman takut..

feeling2 sejuk gituu..hollywood kan..






mmula skali show yang masuk, Lights camera action..
yang ni memang best lah, real betul..


Wan Chu belum habeh mengkaji bandar








depan transformer 3d ride..

transformer 3d ride rasanya adalah ride yang paling best skali antara semua skali ride dalam ni..x boleh nak cerita macamana, kena pergi dan rasa sendiri..hahahha, mmula walid ngan achu nana naik dulu, so sementara menunggu walid ngan Achu naik, Ibu, Wan Chu ngan Iman nengok street dance dulu..happening betul dorang menari..:)


layan video ni..

biorkan iman main2 dulu, sementara nunggu Walid


sessi menunggu lagi sebab walid ngan achu nana naik roller coster..kami mampu
menunggu dibawah sahaja kerana takut rembesan hormon adrenalin kami merembes keluar..
Sesambil tu beli ice blended Apple untuk Iman..SGD5..:)

Masam tapi sedapppp








Di Shrek 4D

Sambil menunggu Shrek 4D, ada cerita2 dulu..Iman nangis ketakutan.. (Credit picture to Raja Intan Azura)..x dan nak ngambik gambo dah, Iman nangis2
 Review tentang Shrek 4D, Ibu dan Iman sempat masuk sekejap..kita terasa kita dalam cerita tu, masa si donkey bersin, ada air terpercik kat kita skali..pastu kalo dia naik kete kuda, tempat duduk kita pun bergerak2 mcm kita naik kereta kuda..:)..nak syok kena g sendiri laaaa..hehehhhe



tempat kami makan..kat sini jangan risau mencari kedai makan, sebab ada 6 kedai makan halal..:)..
dalam brochure pun ada tanda yang mana halal dan kita boleh pilih...






it is cost us SGD10 without drinks..huhu








taraaa..kami dah sampai di penghujung balik semula..




malam hari di USS...
Alhamdulillah, itu la serba sedikit tentang perjalanan kami ke USS..insya Allah kalau takde aral, kami akan ke sini lagi, bila? enggak tahu sik..tunggu la bila ada ongkosnya lagi...hehehehe

0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting