Tuesday, July 24, 2012

Release Appointment dan Kisah Serai

Conteng2 oleh Shariman... at 1:24 PM
Semalam appointment Iman dengan paediatrik kat Hospital Serdang.
Awal - awal lagi dah keluar, sebab appointment pukul 8.20am..

Tapi..no yang dapat 1306, sedangkan nombor semasa adalah 1100++...pengsan menunggu..

Iman x mandi, masih tido..sempat jugak Ibu siapkan nasi dan sup, keropok goreng, sebab dh tau, anak Ibu ni mesti lapo, cepat boring kalo menunggu lama..

Sampai kat spital jam 8.25, dan selesai pembayaran jam 10 lebih..kena daftar dalam klinik pakar pulak..dalam masa menunggu, sempat Iman makan nasi dengan sup, ayam goreng..kopok..dan kami sempat mandikan Iman..hahahah...

Perkembangan Iman di usia 1 tahun 11 bulan, anak Ibu ni dah mengenjak ke berat 11kg..sangat cantik no tu..alhamdulillah...masa jumpa doktor pun, elok je salam, babai, dan muah (flying kiss)..

Doktor kata perkembangan berat dia laju..(makan la nak, selagi boleh makan)..doktor nak bagi lagi appointment 6 bulan lagi, tapi ibu dengan walid dah xnak dah..doktor kata Iman sihat, perkembangan ok..so..Ibu rasa no point nak datang lagi..kan...Alhamdulillah, Iman dah release dan sihat...

Petang semalam jugak, Ibu dan walid berbuka kat luar, kat Chop n Steak Seri Kembangan..hajat hati nak masak, tapi macam x sempat sebab barang2 dapur belum beli..lepas reserve tempat, kitorang pegi beli groceries kat pasar malam dkt belakang chop n steak tu..

Kebiasaan, lepas balik..Iman mesti nak bawak barang, nak tolong Ibu ngan Walid angkat barang..sebab barang2 wajib ngangkut, beg Iman, beg laptop dan semalam banyak groceries..Walid bagi la seplastik yang dalamnya ada serai..

Tgh jalan nak menuju ke rumah, plastik Iman terburai ikatan..dia berhenti dan cakap.."kat ni..kat ni..."sambil duduk terbongkok2 nak ngikat plastik tu balik...syahdu sungguh perbuatan tu...sampaikan Ibu dan Walid berchatting arini pun mengajuk balik perkataan tu..syukur Alhamdulillah..(x reti nak cite perasaan itu)

dah sampai rumah pun, kebiasaannya sampai rumah, Iman ketuk2 pintu rumah, sambil cakap "kummm"...(assalamualaikum)...dan tanggalkan sliper lantas menyusunnya di tempat selipar..alahai...cerdik sungguh kamu wahai anak...semoga dirimu sentiasa dilindungi oleh Allah..Alhamdulillah...



0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting