Saturday, January 5, 2013

Tahun Baru 2013

Conteng2 oleh Shariman... at 1:29 PM
Malam tahun baru tu kami sekeluarga just duduk rumah je..x kemana2 pun..tengok bunga api pun kot balcony umah je..tu pun sipi2 je nampak..Iman x nengok sangat pun sebab takut bunyi kebabooommmm...
(Iman memang paranoid dengan bunyi yang kuat2, mcm blender, vacuum, petir, guruh)..

Tapi siangnya 1 January tu Ibu dan Walid decide nak bawak Iman naik train..takde specific tempat nak pegi..so just pikir, pergi KLCC je lah.. (Iman sebut "tapi" = keretapi).. Excited sesangat budak kecik nih..mau nya x.. Ni 2nd time Iman naik tren, 1st time masa pegi Singapore dulu..tapi masa tu dia x tau pun menatang tu namanya ketapi..

Dalam jam 12 dah kuar umah, memula pegi makan kat area2 UPM dulu..lepas tapau makanan dalam perut, kitorang park kereta kat LRT Sungai Besi dengan kadar RM3 per entry. Malas nak naik komuter, sebab jangkamasa nak menunggu tu alahai.....

Langsung.. naik LRT menuju ke Masjid Jamek, dan kendian kena tukor plak ke aliran Kelana Jaya..turun di KLCC.. Ibu dan Walid sendiri pun dah hampir 5 tahun kot x jejak kaki ke KLCC..kitorang berdua memang x gemor pergi tempat2 crowded..nak2 kalau berjalan semata..memang tak kan pergi..unless kalau nak cari barang..



kami kalo nak berjalan mesti kena bawak stroller..untuk keselesaan Iman time dia penat..tapi kekadang dia nak berdukung..so boleh la letak2 barang2 dia (beg susu) kat stroller tu..


seharian tu Iman x tido sampai la ke jam 5.30 camtu kitorang dah gerak balik naik tren.. tetiba terasa lapo...
Lepas Walid usai (ayat x boleh blah mcm dalam novel siottt) solat Asar, Ibu ajak Walid makan Mi Tarik Warisan Asli kat Pekan Sg Besi Lama..memang selama duk KL x pernah jejak kaki ke sana...colleague seme cakap sedap, so kena la jugak try...

Sampai sana betri fon habeh..so takde la gambar makan Mi Tarik..Kamera pun x bawak sebab achu nana pinjam pergi Bandung..maybe next time la kot..tapi alhamdulillah, memang sedap betul mi tu..maknanya kena pegi lagi la..hihi..



0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting