Thursday, January 12, 2012

Universal Studio Trip ~ Proposal

Conteng2 oleh Shariman... at 1:14 PM
Alhamdulillah..

apa yang diplan kan akan menjadi kenyataan, ni lah wishlist 2012 pertama menjadi kenyataan..heheh..
Insya Allah..

hehehe..(duk senyum je dari tadi nih..) dah terbayang2 gambo singa kuo air kut mulut tu..

credit to gugel
Attraction lagi kena gugel lagi..1st and last pergi spore masa Ibu kecik2 baby gitu Tok ngan Tokku bawok g..
Bio la orang nak kabo Singapore je pun...nak kabo jakun ke, memang aku jakun sebab x penoh g..tu yang menggeletik nok g neh..

Trip kali ni Ibu akan pergi bersama2 Niman, Walid, Achu Nana, Wan Chu dan Along Saza (cousin Wan Chu)

Persiapan buking membuking dah siap buat..90% dah siap..:D (sengeh lagi weh)

Tiket KTMB - dah booking, tinggal nak bayar dan ambik je dah kat KL Sentral
Tiket USS - dah beli guna credit card Boss..(yeay buli boss..tq boss)
Hotel dah booking - tinggal nak pergi, duduk, tido, mandi dan bayar on d last day..

Setelah hampir 2 bln meng gugel pasal Singapore, arini Ibu dengan Wan Chu dah siap buat seme perkara buking2 tu..yeay!!


Itenarary:

Day 1 (31 January 2012)

Berlepas dari KL ke JB Sentral naik ketapi..
Senandung Sutera jam 11.30 malam..

Ibu, Walid, Iman, Achu Nana dan Wan Chu dah book untuk 2nd class sleeper..

gambar ehsan gugel
Cuma Along Saza je nak tempat duduk..hehehe..dia pening la tu tido sambil bunyi gedek2..hehehe..

Tapi untuk return tiket, semuanya akan duduk je..sebab siang ..

Day 2 (1 February 2012)

So, kami akan sampai ke JB Sentral jam 5.50 pagi..terus check in rumah tumpangan ah peng - Saintifik name untuk bajet hotel...

Siang2 lepas breakfast dah ble terus check in masuk Singapore..yeay lagi..berjimba sampai pengsan hingga malam, baru balik JB..

Day 3 (2 February 2012)

Berjimba dan bergedik nangkap gambo kat USS..yeay ganda dua..

Tiket pun dah book tadik..:D..

Since kitorang memang purposely cuti, so amik tiket non-peak iaitu SGD68 (ikut rate skang rm2.47) means dalam RM167.00++...

Day 3 (3 February 2012)

Balik nek ketapi jam 2.30 petang..





0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting