Tuesday, January 3, 2012

17 months Niman

Conteng2 oleh Shariman... at 3:58 PM
Tok panggil Niman (singkatan Nik Iman)

Nenek panggil PokNik..

Yang pastinye semuanya tu budak Nomey Niman ni ha..

Dah lama x hapdet pasey Niman ni..dah nak masuk setahun 5 bulan dah anok kome nih..Alhamdulillah..


Anak Ibu dengan Walid ni dah paham bahasa..reti bahasa kata oang pahang..walaupun cakap x berbutir, dah bercakap totet totet dengan Ibu & Walid..tu belum kena buli dengan eteh dia, lagi dia totet totet..

Gigi dah ada 8 batang..4 atas, 4 bawah..makan pun banyak..sehari sepot..heh..makan la banyok2 lagi..bio gemuk sket..hehehe..

Ibu baru baca newsletter BabyCenter anta kat emel..untuk 16 months..


memang betul pun kalo ikut perkembangan dia..memang dah pandai sangat budok ni..suka sangat dengan cat..(Iman panggil Tet..)..dan dia mesti panggil cat tu mcm ibu panggil kucing..

"Cingggg"... tu belum pegang nye lagi si tet tu..mesti dia tarik ekor..bulu seme jangan kabo la gone..

Niman juge dah suka sangat meniru apa org buat..hehehe, dah tu Ibu dengan Walid jangan la buat mende2 x berpekdoh seperti tutup kipas meja guna kaki..Togok air botol dari peti ais x guna cawan..memang habeh laaa ditirunye dek budok ni..

Tapi ada jugek kebaikannye..Iman salam org mesti cium tangan, dah pandai kiss pp org siap bunyi...nak balik dari umah mama, mesti salam mama, salam kakak dengan abang, kiss baby..

Dan paling sejuk hati, setiap kali dia jumpa kupiah, songkok walid dia dan dia punye sendiri, dia pakai, dan dia sujud......sweettt...kalau Ibu dengan Walid solat pun, dia sibuk nak solat jugak..kena ada sejadah bentangkan untuk dia..:D...(takde gambo dia solat, sebab x dan nak amik time dia buat tu)..semoga berterusan ye sayang...Aminnnn

acting mcm orang tua, eksen nak pakai selipe beso..heh


0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting