Wednesday, June 27, 2012

Semalam, Buke pose di Yaman..

Conteng2 oleh Shariman... at 11:54 AM
haaaa...kelasss kau..kau hado? tapi takyah nak flight bagai, naik basikal pun boleh..cuma sampai nanti dengan lidah terjelir2..

semalam ganti puasa yang x tau bila nak habis..kejap benti, ttiba kang rasa nak puasa balik..keje kat Midvalley ni betul2 menguji iman..dengan nasi lemak paru nya, dengan milo ais bungkus kawwww punye..dengan kopok yang rangup gile..dengan air come buy nye..hadoiii...


semalam habis dengan jayanya..Walid pun teman Ibu puasa, sebab best sket ada membe kan, walopun walid ngan ibu x duduk sebelah menyebelah time bekerja..takde fakta yang kukuh kenapa puasa lagi best ada teman, even sorang kerja di Desa Petaling dan sorang di Mid Valley, cuma tang best nye..bukak pose sama2 la oiii...

:D..(tetiba sengih nape?)

Semalam...lepas amik Iman dari umah mama, Walid ngan Ibu terussss je menuju ke Gate of Yemen yang terletak atau berada atau ditempatkan atau........... apa apa je lah.. di Serdang Perdana..area2 South City sana tu..

Semalam mesej Juliet (my collegue,) yang dah pun pergi makan kat Gate of Yemen bersama2 dengan student dia last 3 4 weeks ago..dan mendapat reaksi yang sangattttttt mengujakan..siap snap2 gambar, dengan menu skali..mau tak nye menitik airlio tup tap tup tap? Juliet kata sila buat essay 2 mukasurat..
Actually Training Ctr tempat ibu kerja, ada participant dari Yemen, datang selama 2 minggu utk training, so tghari je diorang makan kat sini..(one of their relative duduk area sini, bernama Aziz yang introduce)

Semalam, kami b3 pun pegi makan kat sana..ini lah hasilnya....

Makanan yang diorder, macam makan utk kenduri qeqah, padahal makan utk 2 1/2 org je..
Amacam? nampak menarik x? hihihihi...saje je bagi terlio sket..bagi menitik airlio tup tap tup tap juge

Iman tengah tunggu walid cedok nasi..Ibu? nan hado, sibuk nangkap gambo..
Tengok la tmpt dia bersihhhh je..selesa, kipas pun sejukkk je..takde sawang2 kipas dia..
kitorang makan disebalik tabir, utk family area

Ini namanya Prawn Sauce..its actually prawn curry, tapi takde la rasa kari sangat,
lebih kepada mcm sambal udang kita yang biasa, tapi x pedas..memang heaven kot makan benda ni..
udang plak udang kecik2 tu, aka udang kertas..banyak jugak, ada la dalam 30 ekor kot..
berharga RM15..

Menu seterusnya yang sangat hebat..Ikan siakap bakar, kukus grill panggang, kukus grill panggang,
kukus..eh takk..yang ni bakar..heheheh..sangat lembut isi ikan dia..kenyal2, sedap, sedap, sedap...
perah asam limau, makan dengan roti besar dulang tu..tapi kitorang x makan pun roti tu sbb beso sangat..
jiwa melayu, tetap nak makan nasi..berharga RM15 jua..

Yang ni, chicken mandy..rasanya kebanyakan nasi arab pun ada ni..cumanya, nasi dia mmg
sangat sedap..lemak gitu..nasi dia ni mcm sorang sepot punya makan..
puas nak ngabih..yang ni pun rm15..
Kitorang order mango jus dengan melon jus, ais kosong 2, pastu tambah lagi 1 nasi..semua skali RM56, siap dapat diskaun, dia suh bayar semuanya RM50 sahaja..(maybe sebab Aziz pun ada kat situ..) alhamdulillah..boleh pegi lagi bawak ahli keluarga kaum kerabat..



2 kata kata hikmat:

Hanie Dew on June 28, 2012 at 1:27 PM said...

wah wah iman.kemain nak jd man in black pakai tuxedo..nnt post gambar tau kakde.

Shariman... on June 28, 2012 at 4:14 PM said...

tapi yang ni komen utk yaman..ekekek..pelik template ni..komen dia kat atas..ekekek

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting