Monday, December 19, 2011

2011 dan 2012

Conteng2 oleh Shariman... at 1:44 PM
Tup tup dah tinggal lagi 2 minggu je nak ke Tahun Baru 2012..

Azam tahun ni..x dapat capai lah nampak gayanye...tahun ni, cuma ada 1 je azam yang besar..apa dia?? tahun ni kami (Walid dan Ibu) berazam nak...

gambar ehsan Google

Ada rumah sendiri, tapi disebabkan belum ada rezeki dan hasil simpanan belum mencukupi, maka belum sampai lah rasanya kami nak berumah sendiri..

Setiap kali mak ayah datang rumah, dorang akan tanye, bila nak beli rumah..katanya, beli rumah murah2 dulu pun xpe lah..asalkan rumah sendiri..tapi kat area rumah kat di Putra Permai, Equine Park dan Taman U ni, rumah flat pun dah mencecah 100k..haih...belum lagi rumah idaman single storey landed..xtau la kome nak ngabo ke gone regenye..


termenung je lah...aci x..heheheh...

Memang ada search jugak rumah2 baru di Saujana putra, kajang dan area2 sini lah..tapi rasanya dah selesa kat area rumah skang di Taman Universiti Indah sebab:-

2 minit jalan kaki ke sekolah (padahal takde sapa pun sekolah lagi)
5 minit nak ke Jusco Equine (penting, sebab namanya Jusco dan nak mencuci2 mata)
8 minit ke Pasar Borong Selangor (sebab nak beli barang dapo)
8 minit ke Giant Seri Kembangan (sebab nak beli barang dapo)
SKVE Highway (ke Elite Highway)
PLUS Highway
KTM (penting sebab pengangkutan balik kerja dikala rajin)
Bas yang senang dan kerap
20 minit easy Access ke Putrajaya, Cyberjaya
30 minit access ke Kajang, KL
40 minit access ke Semenyih, Seremban
(dah macam iklan rumah dah haaa...)

kalau tempat lain, rasanya nak kena adapt dulu dengan keadaan yang baru..tuan rumah sekarang ada offer rumah yang kami duduk, tido, tgk tv ni skang dengan harga 130k..tapi xtau la nak ambik ke x..sebab rumah ni walk-up apartment dan rumah kami kat tingkat 3..pengsan mak nakk kalau bawak barang banyak..nak2 time tu kena dukung si budok nomel2 tuh..

Rumah skang ada parking basement, x crowded, x bising dan...senang lah..(sebab dah suka kannn, semuanya puji..)hehehe...

Insya Allah, tengoklah tahun depan, rasanya azam ni akan dicapai..Insya Allah

doakan ye.AMINNN...


0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting