Wednesday, September 19, 2012

Open House 2012

Conteng2 oleh Shariman... at 2:15 PM
Alhamdulillah, raya sampai ke penghujungnya dan keluarga di Semenyih sempat juga buat open house kat rumah tok di Taman Pelangi Semenyih..

Juadahnya disediakan oleh kami2 semua secara berjemaah..dan juga di sponsor secara berjemaah..

meh tgk menu2 yang sememangnye kebabooommm...

nasi ayam bahagia, tok, tok mama dan Ibu yang sediakan..
mcmana nama dia, memang bahagia sangat lah sapa yang makan..


kek chocolate & kek keju belaian jiwa..macam biasa, 
bab2 kek ni, mesti la Umie yang sediakan..dewa kek..

Rojak Buah Cari Jodoh ni pulak dinamakan sebab penyedianya adalah
Maklong Tirah dan Makyong..penyedianya anak2 dara fresh grads gitu..
manis2 buah dan sesedap rasa seperti orangnye..auwww...

Sate Gangnam Style sebab kena berebut2 amik seolah2 semuanya
kena buat gangnam style..dah order sebanyak 1000 cucik..(purposely spell cucik 
sbb memang panggil cucik, bukan cucuk..hahahah) dan habis semuanya x sampai sejam

Mi Jawa SG LUI..sebenarnya Mi Jawa Sg Jelok..Tapi sebab 
nak pemes amos kan nama menu, kena letak lagu Aizat..
yang ni tempah..setiap kali tempah mi jawa ni, mesti tempah kat orang yang sama ni..
marveles..!! owh ye..yang ni umie ngan babah yang in charge

Cendol Adam & Hawa, Sebabnya Walid dan Ibu yang in charge bahagian
cendol ni..4 kali kena bancuh sebab hari panas dan memangnye sodap...
sapa lagi nak puji..tunggu readers puji, xde pun..

ni pulak booth tok mama dan tok baba..tok baba in charge bahagian 
goreng menggoreng..banyak jugak yang di goreng, antaranya naget, pisang goreng
yang sangat laku, french fries, dan juga murtabak raja yang diimport dari kelantams..

tok baba in action

ni pulak steamboat aka yong tau fu..yang sepatutnya di in charge oleh Eteh dan makteh
tapinya eteh tu malas la tu..dia g pasar malam, dia hire je mamat yang jual kat pasar malam tu
untuk bukak booth kat open house ni..laku jugak..:)

setakat jam 4 petang

Ayam 20 ekor untuk nasi ayam, habis lincin!

Antara jemaah surau usai solat Zohor yang sampai awal..

walid apasal muka ketat..panas? makan la cendol tu dulu

Iman dengan mama, (Iman's nanny) yang sudi hadir

Iman dengan adik Alwani yang tembam kebabom

tok mama n tok baba in action again..:)

 Alhamdulillah, semuanya selesai jam 6 petang..ada jugak lagi sipi2 tetamu yang datang, cuma makanan x berapa nak ada dah..apa pun..terima kasih diucapkan kepada semua yang hadir..insya Allah mudah2an semuanya menjadi barakah.. Tahun depan kami buat lagi..:)

0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting