Friday, September 21, 2012

Kenduri Kawen Ain & Yuhanis

Conteng2 oleh Shariman... at 11:51 AM
2 September, bergegas macam lipas kudung bersiap nak gerak pergi kenduri pulak kat Felda Lakum..
Nak attend kenduri kawen kawan sepermainan ibu masa kecik2 sampai la ke beso..cuma time beso main la shopping2, jalan2..dah takde la main congkak ngan batu seremban..

bergerak dari rumah Atuk pukul hampir nak ke pukul 1 jugak..padahal kalau kenduri kat Felda2 ngan kampung2 ni mesti habeh awal..tinggal kuah gulai je la jawabnya..tapi x kisah la..janji dapat memenuhi jemputan..

Lagi 10 minit nak ke pukul 2 kitorang pun sampai la ke Felda Lakum, Lanchang..kat sini sebenarnya Ibu duduk dari darjah 6 smpai la habis sekolah menengah..Tokku kerja sebagai Penolong Pengurus Rancangan kat sini dulu..sebab tu Ibu membesar kat sini dan ramai kawan2 kat sini..

Sampai2 tu perantin tengah potong kek..kitorang makan2, lauk boleh tahan sedapnya..tapi maklum la dah penghujung2..Padan muka, sapa suh datang lambat..Actually memang la sengaja lambat sebab kesian kat atuk x puas nak main ngan Iman..xpe la Atuk, nanti Iman balik lagi Ok..

Dengan pengantin yang slim melim dan gorjes
Ain seorang guru di Hospital Ampang..aik? salah cakap ke apa ni..bukan cikgu kat sekolah ke? x lah..memang betul..dia mengajar di Hospital Ampang untuk kanak2 yang macam lama sakit kat hospital tu..supaya x keciciran..ye la yang macam patah2 tu kan lama kat spital, so diorang ngajar kat dalam Spital...camtu la lebih kurang..Semoga perkahwinan Ain & Yuhanis kekal hingga ke akhir hayat membawa ke syurga Insya Allah..


0 kata kata hikmat:

 

Luv of Us Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting